23 Temmuz 2009 Perşembe

Kimya - Biyoloji Mühendisliği

Genel Bilgi ve Programın Amacı
Kimya- Biyoloji Mühendisliği kimya, biyoloji, matematik ve mühendislik bilim alanlarının üstüne yapılandırılmış bir disiplindir. Hayat bilimleri, genom teknolojisi ve biyo teknolojideki önemli buluşlar kimya-biyoloji mühendisliği eğitiminin önemini son yıllarda daha belirgin olarak ortaya çıkarmıştır. Bu alandaki yetişmiş insan gücüne duyulan ihtiyaç bu bölümün açılmasını gerekli kılmıştır.

Aranan Kişisel Özellikler
Bu bölümü tercih edeceklerin, doğa bilimlerine ilgili ve bu alanda başarılı, bilimsel merakı olan, sabırlı ve dikkatli bireyler olmaları gerekmektedir.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler
Öğretim süresi 4 yıldır. Mühendislik için olasılık ve istatistik metodları, diferansiyel denklemler, biyolojiye giriş, kimya ve biyoloji mühendisliğine giriş, termodinamik, biokimya,akışkan mekanikleri, ısı transferi, bioteknoloji, proses kontrol gibi dersler okutulmaktadır.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları
Mezunlara "Kimya-Biyoloji Mühendisi" unvanı verilir. Mezunlar gıda, ilaç, kimya, tekstil,kağıt, malzeme, enerji ve tarım sektörlerinde çalışma imkanına sahiptirler. Kimya mühendisliğine biyoloji tabanının entegre olması Kimya-Biyoloji mühendisleri için sanayide çok kapsamlı istihdam imkanları yaratmaktadır.

Etiketler: