22 Temmuz 2009 Çarşamba

İşletme Mühendisliği

Genel Bilgi ve Programın Amacı
İşletme Mühendisliği programının amacı, işletmelerin kuruluşundan başlayarak her aşamasında gerek teknik, gerekse iktisadı bakımdan etkin görev alacak niteliğe sahip, orta ve üst düzey yönetici yetiştirmektir. Programda teknik bilgilerin yanında işletmeyi bir bütün olarak algılayabilen, yüksek bir analiz gücüne sahip, problemlere zamanında ve etkin çözümler üretebilen çağdaş yöneticiler yetiştirmek hedeflenmektedir. İşletme mühendisleri, işletmelerde teknik kadrolarla sosyal bilimler eğitimi almış kadrolar arasında köprü görevi görürler; bir ürünün en ekonomik biçimde üretilmesi konusunda maliyet hesapları yaparlar, bunu yaparken de bir mühendisten daha çok mali yöntemleri, bir işletmeciden daha çok matematiksel yöntemleri kullanırlar.

Aranan Kişisel Özellikler
Bu bölümü seçmek isteyenlerin analitik düşünebilme ve organizasyon yeteneğine sahip, insanlarla iyi iletişim kurabilen, düşüncelerini başkalarına aktarabilen, fen ve sosyal bilimlere ilgi duyan, ekip ruhuna sahip kişiler olmalıdırlar.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler
Öğretim süresi 4 yıldır. Temel fen dersleri dışında Sayısal Analiz, Statik, Metod Mühendisliği, Termodinamik, Hidrolik, Hidrolik Makineleri, Dinamik, Ekonomi, İşletme Ekonomisi, Yönetim Muhasebesi, Genel Muhasebe, Üretim Yönetimi, Finansman, Pazarlama, İşletme Hukuku, İş Hukuku, Yöneylem Araştırması gibi dersler okutulmaktadır.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları
Mezunlara "İşletme Mühendisi" unvanı verilir. Aldıkları eğitim sayesinde banka ve sigorta sektöründen elektronik sektörüne kadar çok geniş bir alanda iş bulma şansına sahiptirler. Kamu kurum ve kuruluşlarında ve özel işletmelerde de çalışabilmektedirler.

Etiketler: