22 Temmuz 2009 Çarşamba

JeoFizik Mühendisliği

Genel Bilgi ve Programın Amacı
Jeofizik Mühendisliği Programı yerkabuğu ve yeraltı zenginlikleri, zemin etütleri ve depremle ilgili eğitim araştırma yapan bir mühendislik dalıdır. Jeofizik mühendisi, yeraltındaki petrol ve endüstriyel cevherin verimliliği konusunda jeoloji mühendisi ile işbirliği içerisinde çalışır; arazide ve laboratuvarlarda ölçüm yapar, elde ettiği verileri yorumlar; toprak kaymaları,zemin hareketleri, yeraltı suyu, jeotermal enerji araştırmaları gibi konularla ilgilenir.

Aranan Kişisel Özellikler
Bu bölümü seçecek öğrencilerin açık havada çalışmaktan hoşlanan, araştırmayı seven,merak sahibi kişiler olmaları gerekir.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler
Öğretim süresi 4 yıldır. Genel Jeoloji, Teknik Resim, Türkiye Jeolojisi, Kaya Magnetizması,Topografya, Sismoloji, Maden Jeolojisi, Sismotektonik, Manyetik Prospeksiyonu, Jeofizikte Veri İşlem, Sondaj Tekniği, Kuyu Loğları gibi dersler okutulmaktadır.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları
Mezunlara "Jeofizik Mühendisi" unvanı verilir. TPAO, MTA, Etibank, DSİ, Deprem Araştırma Enstitüsü, İller Bankası, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bayındırlık Bakanlığı, Çevre Bakanlığı gibi kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilmektedirler. Özel sektör alanında iş bulma imkanları kısıtlıdır.

Etiketler: