27 Haziran 2009 Cumartesi

Biyomedikal Mühendisliği

Genel Bilgi ve Programın Amacı:
Biyomedikal mühendisliği sağlık alanında teşhis ve tedavi amacıyla kullanılan mekanik ve elektronik cihaz e sistemlerin üretim, geliştirme, teknik işletme ve bakım onarım faaliyetlerini kapsamaktadır. Günümüzde, ölçme ve görüntüleme amacıyla kullanılan EKG, EMG, EEG,röntgen,ultrason,CT,MR,PET sistemleri teşhise yönelik; radyoterapi ve lazer sistemleri ise tedaviye yönelik olarak yaygın biçimde kullanılan biyomedikal cihaz ve sistemlerdir. Günümüzde, hastanelerde yaklaşık yirmi bin farklı tür tıbbi cihaz ve sistem kullanılmakta olup ülkemizdeki sistemlerin tasarım ve geliştirme faaliyetlerini yürütecek, sistemlerin verimli kullanılmasında görev alacak teknik ve bilimsel bilgi birikimie sahip elemanlara duyulan gereksinim her geçen gün artmaktadır.

Aranan Kişisel Özellikler:
Bu programda öğrenim görmek isteyen kişilerin fen bilimleri ve matematikte başarılı, top alanına ilgi duyan elektronik ve mekaniğe meraklı, yaratıcı kişiler olmaları gerekmektedir.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler:
Öğretim süresi 4 yıldır. Biyomedikal Mühendisliğe Giriş, Tıbbı Biyoloji, Bikokimya, Devre Teorisi, Sayısal Mantık tasarımı, İnsan Anatomisi ve Fizyolojisi, Biyomalzeme, Elektronik, Elektromanyetik Teori, Matematiksel Fizyoloji, Biyomekanik, sinyaller ve Sistemler, Mikro İşlemciler, Biyomedikal Enstrümantasyon, Biyoistatistik, Biyomedikal İşaret İşleme, Tıbbi Görüntüleme Sistemleri, Tıbbi Teknoloji Yönetimi, Bitirme Projesi dersleri okutulmakta, ikinci ve üçüncü sınıfta yaz döneminde biyomedikal ile ilgili kurum ve kuruluşlarda staj uygulamaları yapılmaktadır.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları:
Bölüm mezunlarına " Biyomedikal Mühendisi " unvanı verilmektedir.Resmi ve özel hastanelerde, dispanserlerde ve sağlıkla ilgili cihazların üretiminin ve pazarlanmasının yapıldığı şirketlerde görev alabilirler.

Etiketler: ,

Biyoloji Öğretmenliği

Genel Bilgi ve Programın Amacı:
  Biyoloji Öğretmenliği bölümü orta dereceli okullarda biyoloji derslerine girebilecek akademik yeteneğe ve pedagojik formasyona sahip öğretmen yetiştirmek amacı ile kurulmuştur.

Aranan Kişisel Özellikler:
  Bu alanda çalışacakların fen bilimleri ve matematikte başarılı, doğa bilimleri ile ilgili, ayrıca öğretmekten hoşlanan, hoşgörü sahibi ve sabırlı kişiler olmaları gerekmektedir.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler:
  Öğretim süresi 5 yıldır. Genel Matematik, Genel Fizik, Genel Kimya, Sitoloji, Organik Kimya, Bitki Embriyolojisi, Hayvan Fizyolojisi, Mikrobiyoloji, Ekoloji ve Çevre Sağlığı gibi biyoloji alanı derslerinin yanında Eğitim Yönetimi, Ölçme ve Değerlendirme, Eğitim Sosyolojisi, Öğretim İlke ve Yöntemleri gibi formasyon dersleri de okutulmaktadır. Öğrenciler uygulama olanağını laboratuvar derslerinde bulabilmektedirler.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları:
  Mezunlara " Biyoloji Öğretmeni " unvanı verilir. Biyoloji öğretmenleri tüm devlet okullarında, özel okullarda ve dershanelerde biyoloji öğretmenliği yapabilmektedirler. Ayrıca Tıp Fakültelerinin ve diğer sağlık kuruluşlarının laboratuvarlarında da görev alabilmektedirler.

Etiketler: ,

Biyoloji

Genel Bilgi ve Programın Amacı
  Bu bölümü, canlıların evrimi, yeryüzünde dağılımı, anatomisi ve fizyolojisi ile ilgili bilgilerle donatılmış ülkemiz hastane ve laboratuvarlarının teknik eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla eğitim ve öğretim yapmaktadır. Biyoloji iki temel gruba ayrılır:
  1. Botanik: Bitkilerin yaşamını inceler.
  2. Zooloji: Hayvanlar üzerinde çalışır.
Aranan Kişisel Özellikler:
  Fen derslerinde başarılı olmak, bunun yanı sıra olayları dikkatle gözlemleyebilmek, doğayı sevmek ve doğada bulunan tüm canlılar ile ilgilenmekten hoşlanmak, bilimsel meraka sahip olmak gerekmektedir.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler:
  Öğretim süresi 4 yıldır. Moleküler ve Hücre Biyolojisi, Genel Kimya, Yüksek Matematik, Genel Fizik, Organik Kimya, Mikrobiyoloji, Biyokimya, Genetik ve Moleküler Genetik, Hücre Moleküler Biyoloji, Sitoloji (Hücre Bilimi), Fizyoloji, Bitki Biyoloji, Genetik gibi dersler okutulmaktadır.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları:
  Mezunlara " Biyolog " unvanı verilir. Devlet hastanelerine ve özel sağlık kurumlarına bağlı laboratuvarlarda, Hıfzıssıha Enstitüsü ile Şap Enstitüsü'nde, Tarım Orman Bakanlığı'nda, Köy İşleri Bakanlığı'nda, gıda ve ilaç fabrikarında çalışabilirler.

Etiketler: ,

Biyokimya

Genel Bilgi ve Programın Amacı:
  Bu bölüm, biyolojik sistemlerin organizasyon ve fonksiyonlarını moleküler düzeyde  incelemektedir. Biyokimya ve Biyoteknoloji olmak üzere iki bölümde öğretim yapılmaktadır.Canlı yaşamı ile ilgili olması biyokimyayı, fen ve sosyal bilimler ile beslenme ve çevre konularında etkin bir bilim dalı haline getirmektedir.

Aranan Kişisel Özellikler:
  Kimya ve biyoloji bilimleriyle ilgili, araştırmacı, bilimsel meraka sahip ve analitik düşünme gücünün gelişmiş olması gerekmektedir.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler:
  Öğretim süresi 4 yıldır. Genel kimya, matematik, bilgisayara giriş, fizik, hücre biyolojisi, bilim ingilizcesi, fizyoloji, analitik, esntrümantal analiz, organik kimya, anatomi, histoloji, biyoreaktörler, çevre kimyası, biyokimya, genetik ve mikrobial genetik ve gen teknolojisi gibi dersler okutulmaktadır.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları:
  Mezunlara " Biyokimyager "  unvanı verilir. Biyokimyagerler kozmetik, gıda, ilaç, tıbbi, malzeme, kimyasal maddeler, deterjan teknolojisi kollarında ve üniversitelerinin araştırma merkezlerinde görev alabilirler.

Etiketler: ,

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri (Y-O)

Genel Bilgi ve Programın Amacı:
  Bilgi işlem ve teknolojilerindeki baş döndürücü gelişmeler, kurumların hem temel işletmecilik eğitimi görmüş hem de bilişim alanında da ihtisas sahibi çalışanlara olan ihtiyacını arttırmaktadır.Söz Konusu ihtiyacın karşılanması için bu bölüm, temel işletmecilik eğitimine  paralel olarak yönetim kadrolarında alınan kararlara destek olan ve kontrol mekanizmasını kolaylaştıran bilgi işlem ve bunun değişik boyutlarının temelini öğretmektedir. Temelde bu bölümdeki program geleneksel bilgisayar mühendislik programlarına ilişkin programların bazı özelliklerini yansıtmakta ise de, işletmelere özgü bilgi işlem ve teknoloji birikimin işletmecilik temel modülü ile desteklenmiş olması mezunlara çok geniş istihdam alanı yaratabilmektedir.

Aranan Kişisel Özellikler:
  Bu programda eğitim görmek isteyenlerin, matematik ve teknik konularda başarılı, dikkatli ve düzenli, kendini devamlı olarak geliştirme arzusunda olan, bilgisayara ilgi duyan kişiler olması gerekmektedir.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler:
  Öğretim süresi 4 yıldır. Temel İstatistik, Matematik, İşletme Yönetimi ve Organizasyon, Finansal Muhasebe, Bilgisayar Teknolojisi, Bilgi işlem, Teknik İngilizce, Türk Dili ve Edebiyatı, Sistem Analizi ve Algoritma, Yapısal Programlama, İşletim Sistemleri, Veri Yapıları ve Dosya İşleme, İnkılap Tarihi, Veri Taban Sistemleri, Yönetim ve Bilgi Sistemleri, Görsel Programlama, Proje Yönetimi, .Nesneye Bağlı Programlama, İşletmelerde Bilgisayar Uygulamları, Teknik Seçmeli Ders, Bilgisayar Şebekeleri ve Şebeke İşletim Sistemleri, Veri İletişim Sistemleri, İnternet/İnternet Uygulamarı, Veri Tabanı Yönetim Sistemleri, İş Akışı Yönetimi, İleri Şebeke Uygulamaları gibi dersler okutulmaktadır.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları:
  Mezunlara öğretim gördüğü dalı belirten lisans diploması verilir. Mezunlar, özel ve kamu firmalarının bilgiişlem ve bilgi iletişim ağı altyapısını oluşturacak, geliştirecek, işletebilecek ve yönetebilecek herhangi bir kademede çalışabilirler. Mezunların, işletme yönetimine ilişkin muhasabe, yönetim ve organizasyon bilgileriyle donatılmış olması da onlara zaman içinde daha üst düzey görev yapabilme olanları tanıyacaktır.

Etiketler: ,

Bilişim Sistemleri Mühendisliği

Genel Bilgi ve Programın Amacı:
  Bilişim sistemleri mühendisliği programı İ.T.Ü ile State University of New York'a (SUNY) bağlı Binghamton Üniversitesi arasında yıl paylaşımı esasına dayalı ve Bilişim Sistem ve Teknolojileri alanında mühendisler yetiştirmeyi amaçlayan, vizyonu yeni ve çağdaş içerikli bir uluslar arası ortak lisans programıdır. Bu program; disiplinler arası bir yapı içinde bilgi  sistem ve teknolojileri konusunda  uzmanlaşmış mühendisler yetiştirmeyi amaçlamaktadırlar.
  Programın mesleki ve yapısal bileşenleri, Telekomünikasyon Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ile Bilgisayar ve Bilişim Bilimleridir. Böylelikle programa kayıtlı öğrenciler, bilgisayar temelli sistemler, yazılım yaklaşımları, telekomünikasyon kavram ve alt yapıları alanlarında donanıma sahip olacak ve ayrıca bilişim sistemleri organizasyon ve yönetimi konusunda formasyon kazanacaklardır. Bunun yanı sıra program içeriğinde yer alan ve insan teknoloji etkileşimine dönük derslerle sosyal bilim formasyonu da kazanacaklardır.

Aranan Kişisel Özellikler:
  Üstün bir akademik ve sayısal yeteneğe sahip, dikkatli, sabırlı, yaratıcı ve üretken kişiler olmaları gerekmektedirler.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler
   Öğretim süresi 4 yıldır. Fizik, lineer cebir, analiz I-II, mantık tasarımı, bilgisayar mimarisi ve organizasyonu, ayrık matematik, teknik iletişim, yazılım mühendisliği, bilgi teknolojileri, ağ güvenliği, işletim sistemleri, internet programlama, bilgisayar ağlarının temelleri, tele iletişim sistemleri, çoklu ortam hesaplamaları, bilgisayar ağlarının temelleri gibi dersler okutulmaktadır.Öğrenciler, 1 ve 3. yıllarını İTÜ'de, 2. ve 4. yıllarını Binghamton Üniversitesi'nde yapacaklardır.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları:
  Mezunlara " Bilişim Sistemleri Mühendisi" unvanı verilmektedir. Mezunlara İTÜ Bilişim Sistemleri Mühendisliği Lisans Diploması ile Binghamton Üniversitesi Bilişim Sistemleri Lisans Diploması verilecektir. Mezunlar bilişim ve telekomünikasyon gibi büyüyen iki sektörde uluslararası platformda iş bulma imkanına sahiptirler. Ayrıca programın içerdiği bilişim sistemleri yönetimi ve mühendislik öğrencileri için tasarlanmış sosyal bilim derslerinden kazandıkları formasyonla bilişim sektöründe yöneticilik alanında da çalışabilirler.
 

Etiketler: ,

Bilgisayar Öğretmenliği Programları

BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ ÖĞRETMENLİĞİ (SAY-1)
BİLGİSAYAR VE KONTROL ÖĞRETMENLİĞİ(SAY-1)
BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ (SAY-1)
BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ (SAY-1)

Genel Bilgi ve Programın Amacı:
   Bu yükseköğretim programlarının amacı her kademede ve türde, temel eğitim ve lise düzeyindeki öğretim kurumlarına, öğretim teknolojisi ve bilgisayar laboratuvarlarının sorumluluğunu alacak, bilgisayar destekli öğretim ve öğrenim konusunda okullardaki ihtiyacı karşılayacak ve diğer branşların öğretmenlerine yardımcı olabilecek bilgi ve beceriye sahip öğretmenler yetiştirmektir.

Aranan Kişisel Özellikler:
  Yeterli bir matematik alt yapısı, üstün akademik yetenek, sayısal düşünme yetisi ve öğretmenlik yapmayı düşünenler için iletişim yeteneğinin güçlü, sözel ifade gücünün gelişmiş olması gerekmektedir.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler
  Öğretim süresi 4 yıldır. Matematik, Genel Biyoloji, Genel Kimya, Fizik, Genel Programlama Dilleri, İşletim Sistemleri ve Uygulamaları, Bilgisayar Ağları ve İletişim, Eğitimde İnternet Uygulamaları gibi dersler okutulmaktadır.Ayrıca öğretmenlik için pedagojik formasyon dersleri verilmektedir.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları
  Mezunlara " Bilgisayar Öğretmeni " unvanı verilir. Bilgisayar öğretmenleri resmi ve özel eğitim kurumlarında ya da bilgisayar öğretimi yapan özel kurslarda öğretmen olarak görev alabilirler. Ayrıca bilgisayar üreten ve pazarlayan kuruluşların bilgi işlem merkezlerinde de çalışabilirler.

Etiketler: ,

26 Haziran 2009 Cuma

Bilgisayar Mühendisliği

Genel Bilgi ve Programın Amacı:
Bilgisayarın her alanda gün geçtikçe kullanımı artmaktadır.Amaca uygun nicelik ve nitelikte tasarlanan bilgisayarlardan, bankacılıkta, savunamda, ekonomik ve sosyal planlamada, eğlence sektöründe, hizmet sektöründe, haberleşmede, sağlıkta, eğitimde ve daha pek çok alanda yararlanılmaktadır. Bilgisayar Mühendisliği programının amacı da, bilginin otomatik olarak kullanılması, programların yazılım ve donanımları, bilgi iletişim tekniklerinin geliştirilmesi ve bu tekniklerin kullanılması konularında çalışacak mühendisler yetiştirmek ve bu alanlarda araştırma yapmaktır.

Aranan Kişisel Özellikler:
Yüksek akademik yeteneğe, üstün düşünme ve kavrayış gücüne, sağlam bir mantık dizgisine sahip, sabırlı, yaratıcı ve son derece dikkatli olunması gerekmektedir.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler:
Öğretim süresi 4 yıldır.Genel Fizik, Genel Kimya, Temel Doğrusal Cebir, Olasılık ve İstatistik, Sayısal Mantık Sistemleri, Sayısal Hesaplama, Dil İşleyiciler, Veri İletişimini ve Bilgisayar Ağları, Yazılım Mühendisliği, Mikro İşlem ve Mikro Bilgisayarlar, Veri Yönetimi gibi dersler okutulmaktadır.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları:
Mezunlara "Bilgisayar Mühendisi" unvanı verilir. Bilgisayar mühendisleri yönetim, endüstri, eğitim, ticaret ve hizmet alanlarında varlık göstermekte olan çok çeşitli kuruluşlarda görev almaktadırlar.Bilgisayar kullanımının her alana yayıldığı günümüzde bilgisayar donanımı ve yazılımı ile ilgili hizmet veren çok sayıda firma bünyesinde de rahatlıkla iş bulmaktadırlar.

Etiketler: ,

Bilgisayar Bilimleri

Genel Bilgi ve Programın Amacı:
Bu bölümde öncelikle programlama bilgisi verilmekte ve paket program kullanımı öğretilmektedir.Programın diğer üç yılında temel bilgisayar bilimleri ve mühendisliğinde hem kurumsal hem de uygulamalı eğitim verilmektedir.Aynı zamanda matematiksel altyapının da oluşturulması hedeflenmektedir. Bu anlamda Bilgisayar Bilimleri programı, bilgisayarın kullanıldığı her alanda çalışabilecek insan gücü ihtiyacını karşılamaya çalışmaktadır.

Aranan Kişisel Özellikler:
Bu programda eğitim görmek isteyenlerin, yüksek akademik yeteneğe, sayısal düşünme yetisine ve kavrayıi gücüne sahip, yeterli matematik alt yapısı olan, yaratıcı, dikkatli ve üretken kişiler olmaları gerekmektedir..

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler:
Öğretim süresi 4 yıldır.Programlamaya Giriş, Bilgisayarları Verimli Kullanma, Analitik Geometri, Bilgisayar Bilimlerinde Ayrık Yapılar, Programlama, Veri Yapıları ve Algoritmalar, veri Tabanı Sistemleri, İstatistik ve Olasılık, İşletim Sistemleri, Dijital Sistemler, Bilgisayar Organizasyonu, İleri Programlama ve Mantık gibi dersler okutulmaktadır.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları:
Mezunlara öğreti gördüğü dalı belirten lisans diploması verilir.Mezunlar, bilgisayar ve bilgisayar mühendisliği bölümlerinde lisansüstü eğitime devam edebilirler ya da AR-GE merkezleri, yazılım bölümleri gibi alanlarda iş bulabilirler.Günümüzde Bilgisayarın her alanda kullanıldığını göz önünde alırsak çeşitli sektörlerde iş bulma imkanına sahip olmaları mümkündür.

Etiketler: ,

Beslenme ve Diyetetik (Y.O)

Genel Bilgi ve Programın Amacı:
Programın amacı, insan sağlığının korunması ve beslenmeden kaynaklanan hastalıkların tedavi edilmesi konularında çalışacak diyetisyenlerin yetiştirilmese yönelik eğitim yapmaktır.Bölümde beslenme ve besinlerle ilgili bilgiler öğrenciye aktarılmakta ve araştırmalar yapılmaktadır.

Diyetisyenler,yönetici diyetisyen, tedavi diyetisyeni ve halk sağlığı diyetisyeni olarak 3'e ayrılırlar:
  1. Yönetici Diyetisyen: Hastanelere, okullara, yurtlara, endüstri ve kamu kurumlarına besinin alınması, en uygun ve yararlı şekilde pişirilmesi, servisinin planlanması ve denetlenmesi görevini yapar.
  2. Tedavi Diyetisyeni: Hastaların durumunu göz önünde bulundurarak özel diyetler düzenler.
  3. Halk Sağlığı Diyetisyeni: Sağlık merkezlerinde görev alırlar ve halkın doğru şekilde beslenmesi için çalışma yaparlar.
Aranan Kişisel Özellikler:
Doğa bilimlerine ilgili ve bu alanda başarılı,sabırlı, işbirliğine yatkın, ikna gücü yüksek olması gerekmektedir.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler:
Öğretim süresi 4 yıldır.Temel Kimya,Fizik,Biyoloji,Matematik,İstatistik,Psikoloji,Sosyoloji,Fizyoloji,Anatomi,Kurum Beslemesi,Ana-Çocuk Beslenmesi,Kişisel ve Toplumsal Sağlık,Yönetim Ekonomisi gibi dersler okutulmakta ayrıca sağlık ocaklarında, ana - çocuk sağlığı merkezlerinde, hastanelerde staj yapılmaktadır.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları:
Mezunlara "Diyetisyen" unvanı verilir.Diyetisyenler, sağlık kurumlarında, yataklı tedavi kurumlarında, toplu beslenme yapan kuruluşlarda, araştırma ve endüstri kuruluşlarında, ayrıca gıda teknolojisinde eğitimci ve danışman olarak çalışabilirler.

Etiketler: ,

Astronomi ve Uzay Bilimleri

Programın Amacı:
  Programın amacı, rasathaneler yardımıyla gökcisimlerinin, güneşin, yıldızların hareketlerini, nitelik ve niceliklerindeki değişimleri, evrendeki konumlarını inceleyerek astronomlar yetiştirmektir.Bölümde yıldız atmosferleri, özel yıldızlar, yıldızlar arası kolon yoğunlukları, galaksiler, kozmoloji gibi konularda araştırmalar yapılmaktadır. Bölüm iki ana bilim dalına ayrılır:
  1. Genel Astronomi: Gökcisimlerinin hareketlerini ve konumlarını inceler.
  2. Astrofizik: Gökcisimlerinin fiziksel özellikleri üzerinde çalışmalar yapar.
Aranan Kişisel Özellikler:
  Bu bölümü seçecek kişilerin üstün akademik yeteneğe ve bilimsel meraka sahip, araştırmacı ve sabırlı kişiler olmaları gerekmektedir. Özellikle matematik ve fizik derslerinde çok başarılı öğrenciler olmalıdırlar.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler:
  Öğretim süresi 4 yıldır.Öğrenciler yoğun olarak temel Matematik ve Fizik dersleri görmektedir.Galaksiler, ay ve Güneş Tutulmaları, Diferansiyel Denklemler, Küresel Astronomi, Kuantum Fiziği, Genel Astronomi, Gök Mekaniği, İstatistik Astronomi, Güneş Fiziği, Astronomi Tarihi, Gezegenler Teorisi, Yüksek Enerji, Astrofiziği gibi dersler okutulmaktadır.Ayrıca öğrenciler genel bilgisayar programlama dersleri de almaktadırlar.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları: 
  Mezunlara "Astronom" unvanı verilir.Astronomlar rasathanelerde ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne bağlı istasyonlarda göreb alabilirler.Başarılı bir akademik yaşantısı olan bölüm mezunları ise üniversitede kariyetlerine devam ederek araştırma görevlisi olabilirler.

Etiketler: , ,

Aktüerya (SAY-2), Aktüerya Bilimleri

Genel Bilgi ve Programın Amacı:
Sigorta şirketlerinde ve mali kuruluşlarda riskli durumlara karşı başvurulacak,konusunda uzman elemanlar yetiştirmektir.
Aktüer,sigortacılık teknigi ile buna ilişkin yatırım,finansman ve demografi konularında olasılık ve istatistik teorilerini uygulayarak yasal düzenlemelere uygun prim,rezerv ve kâr paylarını hesaplayarak,tarife ve teknik esaslarını hazırlayan;aynı zamanda mali kuruluşların amortisman hesaplarını yapan kişidir.
Mevcut olan aktüerler yönetmeliğine göre hayat alanında faaliyet gösteren her sigorta şirketi,Aktüerler Siciline kayıtlı aktüerler arasından seçilen bir aktüer çalıştırmak zorundadır.Aynı yönetmeliğe göre aktüer olabilmek için Hazine Müsteşarlığı'nı yapacağı yazılı sınava matematik,istatistik,ekonometri ve aktüarya dallarında eğitim veren en az dört yıl süreli bir yüksek öğretim kurumunu bitirenler girebileceklerdir.

Aranan Kişisel Özellikler:
Aktüerya bölümünde öğrenim görecek ve bu alanda çalışacak kişilerin matematiksel düşünme yeteneğine sahip olması,finans,ekonomi,hukuk konularına ilgili olmaları gerekmektedir.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler:
Öğretim süresi 4 yıldır.Hukukun Temel Kavramları,Yönetim Bilimi,Matematik,Muhasebe,İktisada Giriş,Anayasa Hukuku,İstatistik,Ticaret Hukuku,Finansal Piyasalar ve Kurumlar,Finansta Kantitatif Kurumlar,Mikro Ekonomi,Finansal Yönetim gibi dersler okutulmaktadır.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları:
Mezunlara "Aktüer" unvanı verilir.Sigorta şirketlerinde risk hesaplama uzmanı olarak görev alarak şirketin karşılaşacağı ya da sigorta edeceği riskleri hesaplarlar

Etiketler: , ,