22 Temmuz 2009 Çarşamba

Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği

Genel Bilgi ve Programın Amacı
Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, yeryüzünün ölçülmesi ve standart haritalar şekline dönüştürülmesi ile ilgilenir. Bu programın amacı da, arazilerin ayrıntılı ölçümlerini yaparak bölgenin inşaata uygunluğunu belirleyecek; köprü, tünel, baraj, yol gibi büyük projelerin yerkabuğu hareketlerinden zarar görmeden inşa edilmesini sağlayacak çalışma ve ölçümler yapacak; akıntıların şiddetini ve yönünü belirleyerek denizaltı ve üstü kabloların döşenecekleri yerlerin, balıkçılık yapılabilecek alanların saptanmasını sağlayacak, konusunda uzman mühendisler yetiştirmektir.

Aranan Kişisel Özellikler
Bu bölümü seçmek isteyenlerin Fen bilimlerine ilgili, üstün bir akademik yeteneğe ve sayısal düşünme gücüne sahip, şekil ve uzay ilişkilerini görebilen ve bedenen güçlü kişiler olmalıdırlar. Ayrıca açık havada çalışmaktan hoşlanmalıdırlar.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler
Öğretim süresi 4 yıldır. Genel Kimya, Lineer Cebir, Ölçme Bilgisi, Diferansiyel Denklemler,Olasılık İstatistik, Sayısal Yöntemler, Fotogrametri, Dengeleme Hesabı, Fiziksel Jeodezi,Taşınmaz Hukuku gibi dersler okutulmaktadır.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları
Mezunlara "Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisi" unvanı verilir. Bayındırlık, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Ulaştırma, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda, tapu - kadastro müdürlüklerinde,belediyelerde görev alabilir, inşaat sektöründe çalışabilirler. Ayrıca özel harita büroları açabilirler.

Etiketler: