23 Temmuz 2009 Perşembe

Kimya Mühendisliği

Genel Bilgi ve Programın Amacı
Bu mühendislik programı kimya alanında yapılan bilimsel çalışmaların sağladığı verilerin çeşitli endüstri kollarında kullanılması, kimyasal üretim yapacak tesislerin kurulması ve çalıştırılması konularında mühendislik ve teorik kimya bilgisine sahip kimya mühendisleri yetiştirir. Kimya mühendisi, laboratuvar çalışmalarını ekonomik ürünlere dönüştürmek için gerekli prosesleri ve fabrikaları tasarlamak işiyle uğraşır.

Aranan Kişisel Özellikler
Bu bölümü tercih edeceklerin, doğa bilimlerine ilgili ve bu alanda başarılı, bilimsel merakı olan, sabırlı ve insanlarla olumlu ilişkiler kurabilen kişiler olmaları gerekmektedir.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler
Öğretim süresi 4 yıldır. Matematik, Genel Fizik, Kimya Proses Hesaplamaları, Nümerik Metotlar,Termodinamik, Fizikokimya, Proses Kontrol, Kimyasal Teknoloji, Kimya Mühendisliği Tasarımı, Ekonomi Prensipleri gibi dersler okutulmaktadır.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları
Mezunlara "Kimya Mühendisi" unvanı verilir. Yakıt, enerji ve petrokimya tesisleri, ilaç sanayii, cevher zenginleştirme tesisleri işletmelerin proses kontrol ve reaktör tasarımı, AR-GE veya kalite kontrol bölümleri, biyoteknolojik arıtma ve çevresel teknoloji bölümleri, kozmetik sanayii, özel kimya üretimi yapan tesisler çalışma alanlarıdır.

Etiketler: