23 Temmuz 2009 Perşembe

Makine Mühendisliği

Genel Bilgi ve Programın Amacı
Bu programın amacı, her türlü mekanik sistemlerin ve enerji dönüşüm sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi ve üretimin planlanması konularında öğretim ve araştırma yapmaktır.Makine mühendisi, çalıştığı kurumun yapısına göre, her türlü mekanik sistemin, gaz ve buhar tribünlerinin, kompresörlerin, nükleer reaktörlerin, içten yanmalı motorların, ısıtma, soğutma,havalandırma sistemlerinin tasarımını yapar. Bunu yaparken de kullanışlılık ve ucuzluk faktörlerini de göz önünde bulundurur.

Aranan Kişisel Özellikler
Matematik, fizik, teknik resim, tasarı geometri alanlarına yatkın, genel akademik yeteneğe,hayal gücüne ve yaratıcılığa sahip olmak gerekmektedir.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler
Öğretim süresi 4 yıldır. Matematik, Fizik, Genel Kimya, Teknik Resim, Statik, Termodinamik,Makine Tasarımı, Mühendislik Malzemeleri, İmalat Teknolojileri, Üretim Mühendisliği, Ekonomi Prensipleri, Isı Transferi, Akışkanlar Mekaniği gibi dersler okutulmaktadır.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları
Mezunlara"Makine Mühendisi" unvanı verilir. Mezunlar çeşitli kamu ve özel sanayi kuruluşlarında çalışabilmektedirler. Ancak ülkemizde teknoloji üretimi henüz yeterli düzeyde olmadığından makine mühendisleri bilgi ve becerilerini kullanabilecekleri iş alanları bulmakta zorlanabilmektedirler.

Etiketler: