14 Temmuz 2009 Salı

Havacılık Elektrik ve Elektroniği

Genel Bilgi ve Programın Amacı
Günümüzde uçaklar, iki havaalanı arasındaki uçuşun tamamını otomatik olarak yapabilmektedirler. Buna rağmen yine de bu karmaşık sistemlerin sorumluluğunu üstlenecek elemanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu'na bağlı olan bu bölümde sektörün gereksinimi olan, uçağın emniyetli bir şekilde havalanıp piste inmesini sağlayacak, uçağın hareketini sağlayan cihazların kullanımını, bakımını ve onarımını yapabilecek teknisyenlerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Aranan Kişisel Özellikler
Sayısal düşünme gücüne ve mekanik yeteneğe sahip, dikkatini yoğunlaştırabilen, araştırma yapmaktan hoşlanan kişiler bu alanda daha başarılı olurlar.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler
Öğretim süresi 4 yıldır. Ayrıca 1 yıl ingilizce hazırlık okutulmaktadır. Öğrenciler eğitimlerinin ilk 2 yılında matematik ve fizik ağırlıklı dersler alırlar. Son 2 yıl ise Haberleşme Sistemleri, Uçak Bakım Onarımı, Otomatik Pilot ve Uçuş Kumandaları, Elektronik Devreler, Yük ve Denge gibi dersler okutulmaktadır.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları
Mezunlara "Yüksek Teknisyen" unvanı verilir. Bu bölümden mezun olanlar sivil hava taşıma şirketlerinde, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri'nde, THY, HAVAS, USAŞ, ASELSAN gibi kuruluşlarda iş bulabilmektedirler.

Etiketler: ,