14 Temmuz 2009 Salı

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği

Genel Bilgi ve Programın Amacı
Gemi Makineleri işletme Mühendisliği Programının amacı, Gemi makineleri işletmelerinin teknik kadroları ile sosyal bilimler eğitimi almış işletmeci arasındaki ilişkiyi kurabilecek nitelikte yönetim elemanları yetiştirmektir. Ülkemizin coğrafi konumu itibariyle üç tarafının denizlerle çevrili olması, son yıllarda kara taşımacılığına alternatifler üretilmek istenmesi bu meslek dalına duyulan gereksinimi artırmış, bu da denizcilikle ilgili uzman kadroların yetiştirilmesi zorunluluğunu doğurmuştur.

Aranan Kişisel Özellikler
Matematik ve fizik derslerinde başarılı, ekonomi ve hukuk konularına ilgi duyan, denizi seven, açık havada ve her türlü şartlarda çalışabilecek insanlar olması gerekmektedir. Bunların dışında sosyal durum, ahlak ve kişilik, öğrenim durumu ve sağlık gibi konularda aranılan birçok koşul vardır. Bunlar ÖSYM tarafından kılavuzlarda belirtilmektedir. Adayların bu koşulları dikkatle okumaları ve ona göre tercih yapmaları gerekir.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler
Öğretim süresi 4 yıldır. Diferansiyel Denklemler, Termodinamik, Elektrik, Malzeme Bilgisi,Mekanik, Gemi Makineleri, Soğutma, Makine Elemanları, Akışkanlar Mekaniği, İçten Yanmalı Makineler gibi alan dersleriyle, Ekonomi, işletme, Yabancı Dil, Matematik, Fizik, Kimya, Askeri Bilgi, İnkılap Tarihi, Hukuk, Programlama, Beden Eğitimi, Yönetim gibi dersler okutulmaktadır.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları
Mezunlara "
Gemi Makineleri işletme Mühendisi" unvanı verilir. Son yıllarda deniz taşımacılığına verilen önemden dolayı mezunlar çok iyi koşullarda iş bulma imkânlarına sahiptirler. Deniz işletme şirketlerinde, liman ve liman işletme kuruluşlarında, acentelerde, şirketlerde, gemilerde ve denizcilikle ilgili her alanda çalışabilirler.

Etiketler: ,