1 Temmuz 2009 Çarşamba

Çevre Mühendisliği

Genel Bilgi ve Programın Amacı:
  Bu programın amacı, su, hava, toprak kirliliği; doğal kaynakların kullanımı, geliştirilmesi ve yönetimi; katı ve tehlikeli atıkların yönetimi; evsel ve endüstriyel atık suların arıtılması gibi konularda hem geniş teorik bilgi verilmesi hem de arazi ve laborotuvar uygulamaları ile profesyonel alt yapı oluşmasını sağlamaktır.

Aranan Kişisel Özellikler:
  Bu alanda çalışmak isteyenlerin yaratıcı, araştırmacı, çevre sorunlarına duyarlı, akademik yeteneğe sahip, fen derslerinin yanında ekonomi, sosyoloji gibi sosyal alanlara da ilgi duyan kişiler olmalarıgerekmektedir.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler:
  Öğretim süresi 4 yıldır. Matematik, genel fizik, genel kimya, çevre kimyası, mühendislik matematiği, zemin mekaniği, kimyasal mikrobiyoloji, atıksu mühendisliği, tasarım - su temini, çevre yönetimi, hava kirliliği gibi dersler okutulmaktadır.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları:
  Mezunlara " Çevre Mühendisi " unvanı verilir. Çevre mühendisleri Çevre Bakanlığı, Bayındırlık Bakanlığı, Kültür Bakanlığı gibi kamu kuruluşlarında planlamacı ve denetçi olarak görev alabildikleri gibi, kent planlaması işlerinde belediyelerde ve özel sektörde endüstri alanında faaliyet gösteren kuruluşlarda altyapı, içmesuyu ve atıksuyun arıtılması, atıksu uzaklaştırılması ve katı atık problemleri gibi konularda çalışabilirler.

Etiketler: ,