26 Haziran 2009 Cuma

Bilgisayar Mühendisliği

Genel Bilgi ve Programın Amacı:
Bilgisayarın her alanda gün geçtikçe kullanımı artmaktadır.Amaca uygun nicelik ve nitelikte tasarlanan bilgisayarlardan, bankacılıkta, savunamda, ekonomik ve sosyal planlamada, eğlence sektöründe, hizmet sektöründe, haberleşmede, sağlıkta, eğitimde ve daha pek çok alanda yararlanılmaktadır. Bilgisayar Mühendisliği programının amacı da, bilginin otomatik olarak kullanılması, programların yazılım ve donanımları, bilgi iletişim tekniklerinin geliştirilmesi ve bu tekniklerin kullanılması konularında çalışacak mühendisler yetiştirmek ve bu alanlarda araştırma yapmaktır.

Aranan Kişisel Özellikler:
Yüksek akademik yeteneğe, üstün düşünme ve kavrayış gücüne, sağlam bir mantık dizgisine sahip, sabırlı, yaratıcı ve son derece dikkatli olunması gerekmektedir.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler:
Öğretim süresi 4 yıldır.Genel Fizik, Genel Kimya, Temel Doğrusal Cebir, Olasılık ve İstatistik, Sayısal Mantık Sistemleri, Sayısal Hesaplama, Dil İşleyiciler, Veri İletişimini ve Bilgisayar Ağları, Yazılım Mühendisliği, Mikro İşlem ve Mikro Bilgisayarlar, Veri Yönetimi gibi dersler okutulmaktadır.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları:
Mezunlara "Bilgisayar Mühendisi" unvanı verilir. Bilgisayar mühendisleri yönetim, endüstri, eğitim, ticaret ve hizmet alanlarında varlık göstermekte olan çok çeşitli kuruluşlarda görev almaktadırlar.Bilgisayar kullanımının her alana yayıldığı günümüzde bilgisayar donanımı ve yazılımı ile ilgili hizmet veren çok sayıda firma bünyesinde de rahatlıkla iş bulmaktadırlar.

Etiketler: ,