27 Haziran 2009 Cumartesi

Biyomedikal Mühendisliği

Genel Bilgi ve Programın Amacı:
Biyomedikal mühendisliği sağlık alanında teşhis ve tedavi amacıyla kullanılan mekanik ve elektronik cihaz e sistemlerin üretim, geliştirme, teknik işletme ve bakım onarım faaliyetlerini kapsamaktadır. Günümüzde, ölçme ve görüntüleme amacıyla kullanılan EKG, EMG, EEG,röntgen,ultrason,CT,MR,PET sistemleri teşhise yönelik; radyoterapi ve lazer sistemleri ise tedaviye yönelik olarak yaygın biçimde kullanılan biyomedikal cihaz ve sistemlerdir. Günümüzde, hastanelerde yaklaşık yirmi bin farklı tür tıbbi cihaz ve sistem kullanılmakta olup ülkemizdeki sistemlerin tasarım ve geliştirme faaliyetlerini yürütecek, sistemlerin verimli kullanılmasında görev alacak teknik ve bilimsel bilgi birikimie sahip elemanlara duyulan gereksinim her geçen gün artmaktadır.

Aranan Kişisel Özellikler:
Bu programda öğrenim görmek isteyen kişilerin fen bilimleri ve matematikte başarılı, top alanına ilgi duyan elektronik ve mekaniğe meraklı, yaratıcı kişiler olmaları gerekmektedir.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler:
Öğretim süresi 4 yıldır. Biyomedikal Mühendisliğe Giriş, Tıbbı Biyoloji, Bikokimya, Devre Teorisi, Sayısal Mantık tasarımı, İnsan Anatomisi ve Fizyolojisi, Biyomalzeme, Elektronik, Elektromanyetik Teori, Matematiksel Fizyoloji, Biyomekanik, sinyaller ve Sistemler, Mikro İşlemciler, Biyomedikal Enstrümantasyon, Biyoistatistik, Biyomedikal İşaret İşleme, Tıbbi Görüntüleme Sistemleri, Tıbbi Teknoloji Yönetimi, Bitirme Projesi dersleri okutulmakta, ikinci ve üçüncü sınıfta yaz döneminde biyomedikal ile ilgili kurum ve kuruluşlarda staj uygulamaları yapılmaktadır.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları:
Bölüm mezunlarına " Biyomedikal Mühendisi " unvanı verilmektedir.Resmi ve özel hastanelerde, dispanserlerde ve sağlıkla ilgili cihazların üretiminin ve pazarlanmasının yapıldığı şirketlerde görev alabilirler.

Etiketler: ,