27 Haziran 2009 Cumartesi

Bilişim Sistemleri Mühendisliği

Genel Bilgi ve Programın Amacı:
  Bilişim sistemleri mühendisliği programı İ.T.Ü ile State University of New York'a (SUNY) bağlı Binghamton Üniversitesi arasında yıl paylaşımı esasına dayalı ve Bilişim Sistem ve Teknolojileri alanında mühendisler yetiştirmeyi amaçlayan, vizyonu yeni ve çağdaş içerikli bir uluslar arası ortak lisans programıdır. Bu program; disiplinler arası bir yapı içinde bilgi  sistem ve teknolojileri konusunda  uzmanlaşmış mühendisler yetiştirmeyi amaçlamaktadırlar.
  Programın mesleki ve yapısal bileşenleri, Telekomünikasyon Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ile Bilgisayar ve Bilişim Bilimleridir. Böylelikle programa kayıtlı öğrenciler, bilgisayar temelli sistemler, yazılım yaklaşımları, telekomünikasyon kavram ve alt yapıları alanlarında donanıma sahip olacak ve ayrıca bilişim sistemleri organizasyon ve yönetimi konusunda formasyon kazanacaklardır. Bunun yanı sıra program içeriğinde yer alan ve insan teknoloji etkileşimine dönük derslerle sosyal bilim formasyonu da kazanacaklardır.

Aranan Kişisel Özellikler:
  Üstün bir akademik ve sayısal yeteneğe sahip, dikkatli, sabırlı, yaratıcı ve üretken kişiler olmaları gerekmektedirler.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler
   Öğretim süresi 4 yıldır. Fizik, lineer cebir, analiz I-II, mantık tasarımı, bilgisayar mimarisi ve organizasyonu, ayrık matematik, teknik iletişim, yazılım mühendisliği, bilgi teknolojileri, ağ güvenliği, işletim sistemleri, internet programlama, bilgisayar ağlarının temelleri, tele iletişim sistemleri, çoklu ortam hesaplamaları, bilgisayar ağlarının temelleri gibi dersler okutulmaktadır.Öğrenciler, 1 ve 3. yıllarını İTÜ'de, 2. ve 4. yıllarını Binghamton Üniversitesi'nde yapacaklardır.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları:
  Mezunlara " Bilişim Sistemleri Mühendisi" unvanı verilmektedir. Mezunlara İTÜ Bilişim Sistemleri Mühendisliği Lisans Diploması ile Binghamton Üniversitesi Bilişim Sistemleri Lisans Diploması verilecektir. Mezunlar bilişim ve telekomünikasyon gibi büyüyen iki sektörde uluslararası platformda iş bulma imkanına sahiptirler. Ayrıca programın içerdiği bilişim sistemleri yönetimi ve mühendislik öğrencileri için tasarlanmış sosyal bilim derslerinden kazandıkları formasyonla bilişim sektöründe yöneticilik alanında da çalışabilirler.
 

Etiketler: ,