2 Temmuz 2009 Perşembe

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

Genel Bilgi ve Programın Amacı:
  Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünün amacı; zayıf akımlarla çalışan özellikle haberleşme alanında kullanılan aletlerin, sistemlerin yapıı, geliştirilmesi ve bakımını yapacak olan teknik elemanlar yetiştirmektir. dört ana bilim dalında öğretim yapılmaktadır.
  1. Elektronik
  2. Devreler ve Sistemler
  3. Haberleşme
  4. Elektromagnetik Alanlar ve Mikrodalga Tekniği
Aranan Kişisel Özellikler:
  Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği alanında eğitim görmek isteyen kişilerin, üstün bir akademik ve sayısal yeteneğe sahip, dikkatli, merak duygusu yüksek, sabırlı ve yaratıcı olmaları gerekmektedir.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler:
  Öğretim süresi 4 yıldır. Matematik, Kimya, Fizik, Lineer Cebir, Elektrik Devre Temelleri, Olasılık rastlantı Değişkenleri, Sayısal Çözüm Yöntemleri, Elektromagnetik dalga Teorisi, Elektronik Devreler, Mikroişlemci Sistemler, Tıp Elektroniği, Mikrodalga, Endüstriyel Elektronik, Sayısal Haberleşme gibi dersler okutulmaktadır.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları:
  Mezunlara " Elektronik ve Haberleşme Mühendisi " unvanı verilir. Haberleşme, bilgi - bakım - onarım konularında faaliyet gösteren tüm kamu sektörü  ve özel sektör kuruluşlarında bilgisayar sektöründe, tıp elektroniği ile ilgili özel şirketlerde görev alabilirler.

Etiketler: ,