1 Temmuz 2009 Çarşamba

Eczacılık

Genel Bilgi ve Programın Amacı:
  Eczacılık programında doğal ve sentetik ilaç hammaddelerinin elde edilmesi, üretilmesi, üretilmiş kalite kontrol ilacın hammadde halinden hastaya sunulacak hale gelinceye dek geçirdiği tüm evrelere ilişkin kuramsal bilgilerin kazandırılması; ilaçların hastaya en etkin biçinde uygulanması için gerekli tüm farmakolojik bilgilerin verilmesi konularında eğitim ve öğretim yapılmaktadır.

Aranan Kişisel Özellikler:
  Bu bölümü tercih edecek kişilerin fen bilimlerine, özellikle kimyaya ilgi duyması, bilimsel araştırmalar yapmaya meraklı olması gerekmektedir.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler:
  Öğretim süresi 4 yıldır. Eczacılık fakültelerinin ilk iki yılında kimya, fizik, matematik, biyoloji dersleri, son iki yılda uygulamaya yönelik olan ilaç ve hammadde üretimi ile ilgili lisans dersleri verilmektedir.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları:
  Mezunlara " Eczacı " unvanı verilir. Bu bölüm mezunları, kendilerine ve ya başkalarına ait eczanelerde sorumlu eczacı olarak çalışabilirler. Laboratuvarlarda, ilaç endüstrisinde araştırmacı ve ya ilaç tanıtıcısı olarak görev alabilirler. Yabancı dil bilen eczacılar ilaç fabrikalarının pazarlama bölümüne bağlı olarak " Ürün Yöneticisi " unvanıyla çalışabilirler.

Etiketler: ,