1 Temmuz 2009 Çarşamba

Elektronik Mühendisliği

Genel Bilgi ve Programın Amacı:
  Bölümde zayıf akımla çalışan her türlü alet ve iletişim sistemlerinin projelendirilmesi, yapılması, dağıtılması, işletilmesi ve bakımı için gerekli teknik insan gücü yetiştirmek amacıyla eğitim ve öğretim yapılır. Bilgisayar, tıpta kullanılan elektronik aletler, ev aletleri, telefon, telgraf haberleşmelerindeki aletlerin tasarlanması, geliştirilmesi, üretilmesiyle ilgili işleri planlayan ve yürüten teknik elemanlar yetiştirilmektedir.

Aranan Kişisel Özellikler:
  Bu bölümde okuyacak kişilerin, fen bilimlerinde başarılı, araştırıcı, yaratıcı, sabırlı ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler:
  Öğretim süresi 4 yıldır. Fizik, kimya, matematik, statik, malzeme, dinamik, elektromanyetik alanlar, ölçme tekniği, elektronik haberleşme tekniği, otomatik kontrol, mikrodalga tekniği, devre analizi, lojik devreler, elektronik devreler gibi dersler okutulmaktadır. Yaz aylarında staj yapma zorunluluğu vardır.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları:
  Mezunlara " Elektronik Mühendisliği " unvanı verilir. Mezunlar elektronik, bilgisayar ve haberleşme sanayileri ile ilgili kamu kuruluşlarıyla özel kuruluşlarda görev almaktadırlar. PTT, Türk Kablonet, TRT, TEK , Türk Telekom çalışabilecekleri kuruluşlar arasındadır.

Etiketler: ,