1 Temmuz 2009 Çarşamba

Elektrik - Elektronik Mühendisliği

Genel Bilgi ve Programın Amacı:
  Elektrik - Elektronik Mühendisliği elektromanyetik kuramları, uydu ve anten tasarımı, temel elektrik devre çözümleme yöntemleri, elektrik üretme, iletme ve dağıtma ile ilgili sistemlerin proje yapımı, geliştirilmesi, kullanılması, denetimi ile her türlü elektronik alet ve iletişim sistemlerinin planlaması, yapımı, işletimi konularında araştırma ve öğretim yapmak amacı ile kurulmuş bir programdır.

Aranan Kişisel Özellikler:
  Elektrik - Elektronik Mühendisliği alanında başarılı olmak için matematik, fizik, kimya ve ekonomi alanlarına ilgili ve bu alanlarda başarılı, yaratıcı ve sabırlı olmak gerekmektedir.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler:
  Öğretim süresi 4 yıldır. Analog elektrik, devre teorisi, geri beslemeli sistemler, matematik, fizik, elektronik, elektromanyetik, dalga  teorisi, haberleşme sistemleri, yüksek gerilim, elektronik tesisleri, enerji dağıtımı, güç elektroniği, tıbbi elektronik, mikro elektronik, enerji sistemlerinde koruma gibi dersler okutulmaktadır.

Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları:
  Mezunlara  " Elektrik ve Elektronik Mühendisi " unvanı verilir. Kamu sektörüyle özel sektörün ilgili kurumlarında iş bulabilecekleri gibi serbest çalışma olanağına da sahiptirler. Bölüm mezunlarının iş bulma olanakları oldukça fazladır. Mezunlar, çeşitli elektronik aletlerin ve iletişim sistemlerinin planlaması, yapımı ve işletilmesiyle ilgili faaliyet gösteren özel kuruluşlar, çeşitli fabrikalar ve endüstriyel otomasyon sektöründe çalışabilirler.

Etiketler: ,